perjantai 27. toukokuuta 2016

Lapsille juomapullot kesäjuhliin

Juhlakausi jatkuu ja pian koittaakin itse pääjuhla. Neljän lapsen yhteiset synttärit.
Valmisteluja on jo tehty, lähinnä menun suunnttelua ja vähän kyllä muutakin..
Lapsille on tulossa omat juomapullot juhliin ja vaikka nämä clasun pullot pilleineen päivineen ovatkin jo itsestään ihanat, niin halusin pukea nekin kuitenkin juhla-asuun.
Erivärisillä teipeillä ja liitukalvolla saa paljon aikaan. Pillit vaihdoin kertakäyttöisiin kiemurapilleihin ja lisäsin pulloihin vielä tagit, joihin saa jokainen kirjoittaa oman nimensä.

Tässä siis ensimmäinen satsi. Vielä pitää tehdä lisää.
Just tälläistä viikon ainoalle vapaalle sopivaa puuhastelua :)

Nämä pullot oli kyllä kannattava ostos. Ei juuri hinta päätä huimannut ja tulee varmasti olemaan tämän kesän hitti meidän perheessä. 

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kesätossut kesävauvalle

Viime aikoina on paljon pyörinyt täällä netin ihmeellisessä maailmassa näitä itse tehtyjä Converseja, Adidaksen tossuja yms. Oli pakko kokeilla itsekin, varsinkin kun sattui sopiva kohdekin kohdalle.
Ystävä saa kesällä vauvan, joten nytpä syntyvälle kesävauvalle on kesätossut valmiina.


Näitä oli kyllä kertakaikkiaan niin ihana virkata! Eikä ollut ollenkaan niin vaikeaa mitä kuvittelin.


Samalla virkkasin pienen nukkumatin unikaveriksi.Toivottavasti tämä nukkumatti takaa hyvät unet :)Selkeät, hyvät ja suomenkieliset ohjeet tossujen tekoon löydät täältä:
www.youtube.com

maanantai 23. toukokuuta 2016

Kesäkukat suoraan kasvihuoneelta ja mummolan puutarhan kevätsilmäys

Vietimme viime viikonlopun maalla, minun lapsuudenkodissani. 
Voi että kun sydän halajaa sinne varsinkin näin kesäisin, mutta on täällä Seinäjoellakin hyvä asua. Ihanaa kun on paikka minne mennä keskelle maaseutua mun vanhempien luo tai sitten merenrannalle anoppilaan. Lapsillekin se on erittäin rikastuttavaa. 

Heti perjantaina päästyämme perille mummolaan, ei paljon aikailtu, vaan lähdettiin hakemaan naapurikunnasta kasvihuoneelta kesäkukkia. 

Ensimmäiseksi kurvasimme 67:n varrella olevaan kasvihuoneeseen. Valikoima on mieletön ja sai kyllä tehdä töitä, ettei homma karkaa lapasesta, tai tällä kertaa puutarhahanskasta  ;)  ..autoonkaan ei kuitenkaan ihan älyttömästi kukkia mahdu..
 Kasvihuoneen pihassa kasvaa ruukuissa kolme upeaa särkynyttäsydäntä. Vau, mikä näky! Näitä on taidettu ihan muutama vuosi kasvattaa...


Nämä amppeli-verenpisaran kukat ovat kämmenen kokoisia! Niin upea, valitettavasti itselläni ei ole tälle tarpeeksi suojaisaa paikkaa. 


Toinen kohteemme oli 8-tien varressa. Siellä kasvihuoneita rivit vain jatkui ja jatkui... ja amppeleilla oli hintaa korkeintaan 10€. 


Peräkontti täynnä, takapenkki täynnä.. olisi pitänyt kuitenkin ottaa peräkärry mukaan ;)
Hyvä saalis kuitenkin saatiin.


Näille kasvihuoneille tehdään ihan kimppakuljetuksia linja-autoilla mm. Porista asti. Enkä yhtään ihmettele miksi. Kannattaa lähteä pidemmänkin matkan takaa!

Äitini on varsinainen viherpeukalo ja isä mahdottoman taitava nikkari. 
Lapsuudenkodissani lähes kaikki on tehty itse. Kun taloon muutettiin ollessani pieni nassikka, kodissa oli aikalailla neljä huonetta, ulkovessa ja pari ulkovajaa. Tilanne on tästä hieman muuttunut.  Laajennuksiakin on tehty kahdesti + yläkerta. Ulos on tullut iso varasti autotalleineen, ulkosauna, kesäkeittiö, uima-allas yms. yms.. ja kaikki on tehty itse. 

Tässä muutama klipsi ulkoa, jossa kuulemma kaikki vielä pahasti kesken.. hohhoijaa...
Osa kasveista vasta heräilee, osa on jo täydessä vauhdissa.. mm. Pionit olivat jo nuppuja täynnä, kun kärhöt vasta heräilee.

Oli kyllä ihanan rentouttava ja lämmin viikonloppu. Nyt viimeistään tuli kesäfiilis :)Ostoksista tulee kuvia varmasti vielä myöhemmin, kyllästymiseen asti :D
Mukavaa viikkoa!

perjantai 6. toukokuuta 2016

SOblogit valloittivat hetkellisesti torikeskuksen yläkerran

Tänään me SObloggaajat valloitimme torikeskuksen yläkerran ja kävimme kyläilemässä kolmessa eri putiikissa. 

Aloitimme kierroksen GLO interiorista. Ai että, mä sitten rakastan tätä kauppaa. Luulen että tässä kaupassa ei ole mitään sellaista esinettä/tavaraa/tekstiiliä/vaatetta myynnissä, mitä en huolisi kotiini. Tämä värimaailma ja materiaalit vain miellyttävät mun silmää niin paljon...

Antaa kuvien puhua puolestaan.Lisäksi kävimme käytävän toisella puolella, Sapirassa
Sapirassa tyyli on ehkä hieman enemmän "blingblingiä", mutta kuitenkin maanläheistä.
Lisäksi Sapirassa on mm. kehystyspalvelu ja kehyksiä löytyy joka lähtöön asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaan. Saatavilla oli myös runsaasti käsin, Kauhavalla tehtyä käsityötä, mm. ihanat riippuvat terassikeinut. 
Tuo kaakaokuppi.. tahtoo...

..ja tässä tämä terassikeinu. Voi että mikä unelma! Tälläisen kun saisi..

Ihania sisustusjuttuja oli kyllä näissä kahdessa kaupassa joka makuun. Ihanaa, kun kaksi näin kattavaa, mutta kuitenkin niin erilaista liikettä löytyy näin läheltä toisiaan. Jos ei nyt shoppailemaan halua lähteä, niin kannattaa ehdottomasti käydä hakemassa inspiraatiota ja ideoita näistä liikkeistä.  Itsellä ainakin tuli jo monta DIY-ideaa.

Kävimme kierroksen päätteeksi kahvittelemassa uudessa Widam kahvilassa, joka on siis Sapiran ja GLO interioirin vieressä.  Kahvila todellakin kruunasi kierroksen. Ulkonäöllisestikin sopii kuin nenä päähän näiden kahden sisustuskaupan viereen. 
Widam suorastaan houkutteli syliinsä. Johtuikohan tuosta kuormalavatiskistä joka hivelee DIY-bloggaajan silmää?
Vohveli oli herkullinen, rapea ja täyttävä. Itse päädyin (yyyllärii...) makeaan täytteeseen.


..suolainen täytekin kyllä houkutteli, mutta se jää kokeiltavaksi ensi kertaan. 


Oli kyllä taas niin kiva nähdä muita bloggaajia ja näin inspiroivassa ympäristössä. 
KIITOS tästä hetkestä GLO interior, Sapira, Widam ja "kolleegat".