perjantai 11. marraskuuta 2016

Betonista kynttilänjalkoja

Yksi lemppari askartelutuotteistani on askartelubetoni.
Sinellistä saa kätevän kokoisia pakkauksia askarteluun käytettävää betonia, muotteja yms. 
Näihin kynttilän jalkoihin käytin tätä massaa.


Käytin muotteina pipari-muotteja ja yhden talon rakensin maitopurkista.
Maitopurkista leikkasin "hatun" pois ja teipin avulla rakensin uuden "katon" talolle ja tein reiän kynttilää varten. Kynttilän asetin sopivaan kohtaan, että betoniin jää hyvä kolo kynttilää varten. Tiivistin teipillä kynttilän reunat kiinni taloon, ettei betonimassa valu raoista ulos. Piparimuotit teippasin maalarinteipillä kiinni pahvialustaan ja öljysin ruokaöljyllä muottien sisäpinnat, irrotusvaiheen helpottamiseksi.
Piparimuotteihin tein vielä kynttilää varten paksusta rautalangasta kierteet. Käytin apuna lastan vartta, koska se oli hieman kynttilää paksumpi eli juuri sopivan kokoinen. Sen ympärille on helppo kiertää paksu rautalanka niin että jälki on siistiä.Betonimassan valmistin ohjeen mukaan.

Ylijäämää varten olin varannut varmuuden vuoksi viilipurkin ja sitä jäikin sopiva määrä yhteen purkkiin.  Betonia meni näihin yhden 1,5g purkin verran.Muotit irrotin 2 tunnin kuivumisen jälkeen ja jätit työt vielä kuivumaan yön yli.
Muotit kannattaa pestä heti irrottamisen jälkeen!

Jos haluaa töistä sileäpintaisemmat, kannattaa lisätä vettä hieman enemmän kuin ohjeessa on, mutta kuivumisaikakin on tuolloin pidempi.
Itse tykkään vähän rouheammasta pinnasta.


Hiomapaperilla voi vielä viimeistellä pintaa jos haluaa.


Koputtelemalla juuri valettuja töitä, saa enimmät ilmakuplat pois. Itse en koputellut ollenkaan jotta pinnasta tulisi elävämpi/rouheampi.


Viilipurkissa valettuun kynttilänjalkaan tein vielä rautalangasta siivet. Siipiin käytin kahta eri vahvuista rautalankaa.Taloon jää juuri sopivan kokoinen reikä uusia kynttilöitä varten kun tämä valuvaiheessa laitettu kynttilä palaa loppuun.Näissä töissä yhdistyy kaksi suosikki tuotetta, betoni ja rautalanka.
Molemmissa on vain mielikuvitus on rajana ja yhdessäkin niistä saa vaikka mitä aikaan. 
Mielessä onkin jo seuraava projekti samaisista tarvikkeista. 

Mukavaa viikonloppua :)

5 kommenttia:

  1. Vitsi miten kivoja!!! Betonia on kyllä pakko päästä kokeilemaan...

    VastaaPoista
  2. Kivan yksinkertaisia ja rouheita. Pitäisi kokeilla joskus. 😊

    VastaaPoista
  3. Kivoja juttuja. Minulla on ollut jo vuoden sellainen pieni sankko betonijauhetta, mutten vielä ole rohkaistunut sitä käyttämään.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)