maanantai 23. toukokuuta 2016

Kesäkukat suoraan kasvihuoneelta ja mummolan puutarhan kevätsilmäys

Vietimme viime viikonlopun maalla, minun lapsuudenkodissani. 
Voi että kun sydän halajaa sinne varsinkin näin kesäisin, mutta on täällä Seinäjoellakin hyvä asua. Ihanaa kun on paikka minne mennä keskelle maaseutua mun vanhempien luo tai sitten merenrannalle anoppilaan. Lapsillekin se on erittäin rikastuttavaa. 

Heti perjantaina päästyämme perille mummolaan, ei paljon aikailtu, vaan lähdettiin hakemaan naapurikunnasta kasvihuoneelta kesäkukkia. 

Ensimmäiseksi kurvasimme 67:n varrella olevaan kasvihuoneeseen. Valikoima on mieletön ja sai kyllä tehdä töitä, ettei homma karkaa lapasesta, tai tällä kertaa puutarhahanskasta  ;)  ..autoonkaan ei kuitenkaan ihan älyttömästi kukkia mahdu..
 Kasvihuoneen pihassa kasvaa ruukuissa kolme upeaa särkynyttäsydäntä. Vau, mikä näky! Näitä on taidettu ihan muutama vuosi kasvattaa...


Nämä amppeli-verenpisaran kukat ovat kämmenen kokoisia! Niin upea, valitettavasti itselläni ei ole tälle tarpeeksi suojaisaa paikkaa. 


Toinen kohteemme oli 8-tien varressa. Siellä kasvihuoneita rivit vain jatkui ja jatkui... ja amppeleilla oli hintaa korkeintaan 10€. 


Peräkontti täynnä, takapenkki täynnä.. olisi pitänyt kuitenkin ottaa peräkärry mukaan ;)
Hyvä saalis kuitenkin saatiin.


Näille kasvihuoneille tehdään ihan kimppakuljetuksia linja-autoilla mm. Porista asti. Enkä yhtään ihmettele miksi. Kannattaa lähteä pidemmänkin matkan takaa!

Äitini on varsinainen viherpeukalo ja isä mahdottoman taitava nikkari. 
Lapsuudenkodissani lähes kaikki on tehty itse. Kun taloon muutettiin ollessani pieni nassikka, kodissa oli aikalailla neljä huonetta, ulkovessa ja pari ulkovajaa. Tilanne on tästä hieman muuttunut.  Laajennuksiakin on tehty kahdesti + yläkerta. Ulos on tullut iso varasti autotalleineen, ulkosauna, kesäkeittiö, uima-allas yms. yms.. ja kaikki on tehty itse. 

Tässä muutama klipsi ulkoa, jossa kuulemma kaikki vielä pahasti kesken.. hohhoijaa...
Osa kasveista vasta heräilee, osa on jo täydessä vauhdissa.. mm. Pionit olivat jo nuppuja täynnä, kun kärhöt vasta heräilee.

Oli kyllä ihanan rentouttava ja lämmin viikonloppu. Nyt viimeistään tuli kesäfiilis :)Ostoksista tulee kuvia varmasti vielä myöhemmin, kyllästymiseen asti :D
Mukavaa viikkoa!

1 kommentti:

  1. Upeannäköistä! Puutarhalla käynti kuvat sai ihan kukkien tuoksun nenään. :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)