tiistai 5. huhtikuuta 2016

Pianotuolin uusi ilme


Kun pianotuolilla alkaa olla ikää yli 25-vuotta ja päällyste on kangasta, niin kyllähän siinä vähän kulumista jo näkyy. Monenmoisia tahranpoistoaineitakin on kokeiltu, mutta eipä tuolista uutta enää saa. 
Tuolille olisi pitänyt tehdä suojahuppu jo aikoja sitten suojaamaan tahroilta ja kulumiselta, mutta nyt hupun tarkoitus on peittää ne. 


Aikalailla kyllä kaipaa uutta ilmettä, vai mitä?

Päätin tehdä uuden päällystän tuoliin virkkaamalla.


Käyttämäni langat ovat lankamaailman huikeasta valikoimasta. Myönnän että sairastan "lankamaniaa" ja haaliin itselleni liikaakin lankoja. Mutta katsokaa nyt näitäkin värejä! 
Ai että, tykkään! ja selaillessani lankamaailman sivuja, tekisi mieli klikata vaikka mitä ostoskoriin.. mä en kestä! :D
Käytin siis kolmea eri väriä ja kaikki ovat eri merkkisiä. Paksuudeltaan kuitenkin ovat samaa luokkaa. Tykkään kokeilla erilaisia lankoja ja tutustua uusiin tuttavuuksiin. Tykkäsin virkata jokaisesta, mutta näistä kolmesta suosikiksi nousi kuvassa etummaisena oleva tanskalainen Hjertagarn Cotton Linen lanka. Lankatalon valikoimassa on saatavilla tätä aivan ihanissa väreissä. Tätä on pakko saada lisää ja kaikissa väreissä!


Tein tuolinhupun kaksinkertaisesta langasta, että siitä tulisi tarpeeksi "tykky".


Työn tein ihan "omasta päästä". Sovittelelin välillä huppua tuoliin ja lisäsin pylväitä tarpeen mukaan. Välillä piti vähän purkaakin, kun työ alkoi kupruilla, mutta näin pienessä työssä  huomaa hyvinkin äkkiä jos on lisännyt liikaa pylväitä, eikä korjaukseen mene kovasti aikaa. 
Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Reunan kohdassa vähensin hieman pylväitä ja tein työtä väljemmin. Viimeisen kierrokseen tein pylvään joka toiseen pylvääseen ja pylväiden väliin yhden ketjusilmukan. Sitten pujottelin pylväiden välistä ketjusilmukoista tehdyn nauhan, kiristin rusetille ja laitoin rusetin hupun alle piiloon. 
Näin huppu pysyy hyvin paikoillaan. 
 Nyt on piano ja tuoli, kumpainenkin viritetty..
..pitäisi siis, niin näyttää, kuin kuulostaakin hyvältä ;)

Viime aikoina on tullutkin taas pitkästä aikaa virkkailtua. 
Olimme kotopirkkoilemassa pytinkimessuilla viime viikonloppuna ja sielläkin sain vaivihkaa virkattua muutaman sienen.  Näistä tulikin aika hauskoja.


Käykäähän kurkkaamassa kotopirkkojen sivuilta messukuulumisia.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana toi istuinsuoja ja mitkä värit!

    VastaaPoista
  2. Hyvä istuinsuoja tuli! Nuo sienet on kyllä hurmaavia <3

    VastaaPoista
  3. Wau mikä idea! Olen tuskaillut pianotuolin kulahtanutta ulkonäköä. Tästä inspiraatio! Ja hyvä syy ostaa jotain ihanaa lankaa...

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)