perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kurkistus arkeen

Kotopirkoissa on päässyt jo muutamina päivinä seuraamaan kotopirkkojen arkea yhdeksi päiväksi. Tämä "kurkistelu" jatkuu koko alkuvuoden, ja tänään on minun vuoroni. 

Perheessäni on minun ja mieheni lisäksi kolme lasta ja koira. Molemmat meistä vanhemmista käy töissä ja itse teen vuorotyötä. Moni onkin kysynyt minulta, että miten ehdin vielä kaiken arjen pyörittämisen lisäksi askarrella. 
Noh, tässä on kuvattuna ja muutamalla sanalla selitettynä eilinen päiväni.

****

Torstaina minulla olisi ollut aamuvuoro, mutta pikkuisin on ollut jo muutaman päivän kuumeessa, joten jäin hoitamaan poikaa kotiin. Päivä lähti siis käyntiin näillä lukemilla.. 


Sitten tuleekin tätä perussettiä.. ihana aamupala-härdelli ja yhdelle vähän kipulääkettä. Kun vanhimmat lapset on saatu koulutielle ja meno hieman rauhoittuu, voikin keittää itselle kahvit.
ja mikä ihana yllätys onkaan, kun kaapissa ei ole ainuttakaan suodatinpussia jäljellä.. 
mutta hätä keinot keksii... :D
Talouspaperi sai korvata tällä kertaa suodatinpussin, ilman aamukahvia päivästä ei tule mitään. 


Parasta aamuissa on rauhallinen hetki kahvikupin äärellä. Niitä ei joka aamu todellakaan ole...
Tästä on hyvä aloittaa päivä.


Pojan kanssa katsottiin rauhassa aamulla piirrettyjä sohvalla ja siinä sivussa koitin vähän järjestellä keittiötä, olohuonetta, pesin pyykkiä ja laitoin pestyt talvivaatteet järjestykseen ja vein varastoon. 
Kuten kuivausrummun reunasta näkeekin, on kivat ajat menossa... joka päivä saisi pestä poikien ulkovaatteet. 
hohhoijaa.. on tainnut olla pojan taskut täynnä "aarteita" tai sitten on käynyt uimassa ojassa?  


Siinäpä se aamupäivä kului yhtäkkiä kaikenlaista pientä puuhaillessa. Muu väkikin alkoi tulla kotiin ripotelen.

Päivällä pääsin yksin käymään apteekissa ja ruokakaupassa ja sitten pääsinkin taas kotiin ruuan laittoon. 


Koska pikkuisin on kipeä ja ulkonakin on satanut koko päivän, niin leipomiseksihan se meni...


Itse tein pari pellillistä näkkileipää ja esikoinen ystävänsä kanssa leipoi keksejä.


Samalla väsäilin meille päiväruokaa. valkosipulileipää, pastaa ja jauhelihaa. Tylsää perusruokaa, mutta maistuu lapsille ja on helppo ja nopea tehdä.


Salaatti jäi harmillisesti tekemättä, mutta tyttö teki ihanat hedelmäsmoothiet jälkkäriksi. Harmi kun en ehtinyt/muistanut ottaa niistä kuvaa. 


Sateesta huolimatta ja meidän hienohelmasta huolimatta, ulkonakin on käytävä pikku lenkillä. Tämä koira pakittaa takaisin sisälle jos ulkona sataa, mutta pakko on edes pikaisesti käydä ulkona. Alkujärkytyksestä päästyään, tykkää Pipsakin olla ulkona vaikka vähän kastuukin. 


Illemmasta ehdittiin myös askarrella.  Poika touhuili taikahiekalla ja väritti vesiväreillä. Itse tein muutaman avaimenperän puuhelmistä. Muut olivat ulkona. 
Myöhemmin lapset tekivät omia juttujaan ja itsekin parkkeerasin sohvan nurkkaan katsomaan televisiota. Samalla tulee usein tehtyä käsitöitä. Näistä on syntymässä avainnauhoja jossain vaiheessa, toivottavasti. katsoo nyt saanko näistä mitään aikaiseksi. 


Lasten mentyä nukkumaan tein jonkin aikaa vielä käsitöitä ja katson Game of thronesia ja naputtelen hetken läppäriä. Nykyään enää harvoin jaksan illasta kirjoittaa koneella, mutta nyt piti saada blogiteksti valmiiksi. 

Tälläinen (tylsä) päivä vietettiin meillä torstaina. Hyvin kotipainotteista tällä kertaa,  mutta touhua riittää täällä kotonakin ja äkkiä ne päivät vain kuluu kaikenlaista puuhastellessa. 
Tänään onneksi pojalla ei ole enää kuumetta, joten päästään ehkä vähän ihmisten ilmoillekin :)

1 kommentti:

Kiitos viestistäsi :)