maanantai 11. tammikuuta 2016

Hypistelymuhveja muistisairaille

Me SObloggaajat olemme jo yli vuoden touhuilleet yhdessä jos jonkinmoista. Haaveilimme jo alussa, että jossain vaiheessa olisi kiva tehdä myös jollain muotoa hyväntekeväisyyttä. 
Nyt aika tuntui tälle asialle sopivalta.
Päätimme yhdessä, että tällä kertaa kohteena ovat vanhukset. Kyselimme Seinäjoen alueen palvelukodeista ja -laitoksista, miten voisimme olla avuksi. Saimme kuulla, että hypistelymuhveja on kaipailtu ja innostuimme asiasta kovasti. 

Niitähän voi virkata, kutoa tai vaikka ommella ja vain mielikuvitus on rajana niiden teossa. Kunhan ne voi konepestä ja ovat (erittäin) kestäviä.

No, mitä ne hypistelymuhvit sitten oikein on? 
Muhvit on kehitelty alun alkaen mm. muistisairaille. Muhvin sisälle ja ulos kiinnitettyjen esineiden (napit, narut jne.) hypistely aktivoi käsiä, rauhoittaa ja siinä samalla muhvi myös lämmittää viluisia käsiä. Muhvia voi siis käyttää niin viluinen vanhus, jonka ääreisverenkierto on heikentynyt, kuin rauhaton muistisairas vanhus, niin sanottuna "stressityynynä". 

Koska meitä SObloggaajia on niin vähän, niin toivomme, että moni muukin lähtisi tekemään kanssamme hyvää ja toisi iloa sitä ansainneille. Mitä enemmän saamme muhveja kasaan, sitä laajemmalle alueelle pääsemme niitä jakamaan eri palvelukeskuksiin Seinäjoelle ja Seinäjoen naapurustoon.
(Minuun voi olla yhteydessä, jos tiedät hypistelymuhveja tarvitsevan kohteen. Sähköpostini on kotihyppysissa@gmail.com)
Muhveja alamme jakaa heti hakuajan jälkeen, joka päättyy siis 20.3.2016. 

Ystävällisesti Seinäjoen LadyLine lupasi auttaa meitä ja he ottavat lahjoitukset vastaan heidän tiloihinsa. Voit siis viedä muhvin LadyLinelle osoitteeseen Sammonkatu 2, Seinäjoki. Aukioloajat löydät linkin kautta, mutta halutessasi voit muhvin myös postittaa. 


Itse olen tehnyt jo yhden muhvin, josta tulikin aika muhkea :) Näitä on kyllä kiva tehdä, kun valmistuvat niin nopeasti ja saa tehdä ihan vapaalla kädellä ja mielikuvitus on vain rajana. 

Tähän yksilöön valitsin kaapista mahdollisimman pehmeät langat.


Sisälle kiinnitin puuhelmiä ja nappeja.


ja hieman silkkinauhaa. 


Tässä vielä muutama linkki, joista löydät lisää tietoa hypistelymuhveista:

Muistathan, että muhvien tulee olla todella kestäviä ja kaikki napit, nyörit yms. tulee kiinnittää erittäin hyvin. Pestävyys on myös erittäin tärkeää, koska kaikki eivät välttämättä mene henkilökohtaiseen käyttöön ja emme halua tautien leviävän näiden kautta. 

Toivottavasti myös sinä lähdet jakamaan iloa kanssamme ja saat ystäväsikin mukaan :)

2 kommenttia:

  1. No mukana ollaan tietysti! Eka muhvero onkin jo valmiina ilman hypisteltäviä. Hyvät ohjeet, kiitti :)

    VastaaPoista
  2. Huomasin Minimanin seinällä ilmoituksen, ja heti piti tulla tsekkaamaan sivusto! Tosi hyvä idea, toivottavasti moni innostuu tekemään näitä! :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)