perjantai 18. joulukuuta 2015

paperipusseista joulutähti

Facebookissa näin jossain askarteluryhmässä videon jossa tehtiin käden käänteessä paperipusseista joulutähti. Kaupassa tuli eilen vastaan leivinpaperihyllyllä nämä eväspussit ja tuli video mieleen ja pussit lensi samantein ostoskärryyn :)

Ihan super helppo ja nopea tehdä( pari minuuttia), enpä olisi uskonut vaikka videolla siltä näyttikin.  Videolla näytti ehkä liiankin helpolta ollakseen totta :)

Itse en uskonut liiman pitävän tarpeeksi ja varmistin kiinnipysymisen vielä tekemällä pussin alaosaan reiän rei'ittimellä ja solmin narun pitämään pussit yhdessä.  Pusseja laitoin yhteen nippuun/tähteen kahdeksan kappaletta. (totesin kylläkin myöhemmin että liima pitää kyllä!)


Sitten vain perusliimaa pussin alaosaan ja keskelle, allaolevan kuvan mukaisesti.
Seuraava pussi tähän päälle jne...


Kun kaikki 8 pussia on liimattu päällekäin, leikataan pussin suulta kulmat pois allaolevan kuvan tavoin.  


Paperipussit tuntui olevan aika helposti repeytyvää, joten vahvistin teipillä sitä sakaraa johon tein reiän narua varten. 


Äidille ja anopille tein myös tähdet ja niihin leikkasin pussin kulmia enemmän auki. Niistä tuli kyllä näyttävämmät kuin tämä kuvassa oleva.  

Tein vielä yhteen tähteen kokeilumielessä pienen reiän valoja varten. Reiästä vain valot läpi ja asettelin ne tähden sisälle tasaisesti tähden avaamisen jälkeen. 
Mielikuvitus alkoi kyllä heti laukkaamaan kun näitä väkersin. Miten upeita tähtiä saisikaan kun tekisi itse ensin pussit esim. sanomalehdestä.
Mitä jos pusseja hieman värittäisi vesiväreillä?
tai jos pussin kulmat leikkaisi aivan erilailla? Esim. kuviosaksilla...
Toivottavasti tämä ei aiheuta riippuvuutta, nyt tuntuu että näitä voisi tehdä vaikka kuinka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi :)